Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
U18: csapategység és erőfelmérés az ORV-n
2016-08-25 11:56 - icehockey.hu

Az Olimpiai Reménységek Versenyén részt vevő U18-as csapatunk edzői stábjához csatlakozott Ladányi Balázs is. Vele, Lőczi Árpáddal és Rácz Kristóffal beszélgettünk a tornakezdést megelőzően.

Ladányi Balázs, edző: „Vendégedzőként kértek fel a tábor elején való közreműködésre, utána Glen mondta, hogy szeretné, ha maradnék a meccsekre is hétvégére, én pedig nagy örömmel fogadtam el a felkérést. Most az a dolgom, hogy magamba szívjam a legtöbb tudást és elvégezzem az éppen rám osztott feladatokat. Glen igyekszik úgy elosztani, hogy ne mindent ő csináljon, hanem mindenkinek jusson szerep, legyen ez akár egy feladat elmagyarázása, vagy a bemelegítés levezetése. Hogy ebből a most megszerezhető tapasztalatból mit tudok majd alkalmazni a jövőben, azt nehéz egy mondatban megfogalmazni, mert nagyon összetett. Amire Glen nagy hangsúlyt fektetett velem kapcsolatban, az, hogy megtanítson tanítani, hogy a részleteket, amikre játékosként figyeltem, most át tudjam adni a fiataloknak, hogy ők is ugyanúgy odafigyeljenek ezekre a dolgokra.”

Lőczi Árpád, csatár: „Arra törekszünk, hogy egy egységes csapat jöjjön össze erre a tornára és ez nagyon kemény játékkal társuljon, sokat dolgozzunk, kiálljunk egymásért és eredményesek legyünk csapatként. A Szlovákia elleni meccset várom a legjobban, mert a tornán ők képviselik a legmagasabb szintet hokitudásban. Jó lenne összemérni velük az erőnket, hogy lássuk, hol tartunk most, és hogy mennyit kell fejlődni, illetve hogy tartunk-e olyan szinten, mint ők. A felkészülést augusztus elején kezdtük, itt jó sok edzés van, nagyon nagy terhelés, két nap alatt négy meccset játszottunk a mostani táborban, de úgy érzem, hogy a meccsekre mindenki száz százalékos lesz és oda fogja tenni magát.”

Rácz Kristóf, csatár: „A fehérorosz és a szlovák meccset nagyon várom, úgy gondolom, azok lesznek a legkeményebb találkozók. Mindenképpen meg szeretnénk nyerni a tornát. A csapatban megfelelő a hangulat, mindenki kijön mindenkivel, nincsenek ellentétek. A csatársorunk elég sokszínű, van, aki inkább technikás, van aki erős, vagy gyors.”

 

U18 - BUDAPEST

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (3): GALLÓ Olivér (Vallentuna, SWE), SZELES Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), TÓTH Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT)

Védők (8): BALAJTHY Dániel, FEKETE Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), BLAZSEJ Krisztián, MOLNÁR András, POKORNYI Dávid (UTE), DRUJA Benjámin, SEREGÉLY Máté (MAC Budapest), KISS Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (12): DÉZSI Bence, MADÁCSI Benedek, VÉRTES Nátán (Ifj. Ocskay Gábor JA), GALÁNTAI Richárd,  LŐCZI Árpád, TÓTH András (MAC Budapest), HORVÁTH Ákos, KOVÁCS Sebestyén, SZALMA Zsolt (UTE), MAKOVICS Bence (Rosenheim, GER), PÁKOZDI Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), RÁCZ Kristóf (Debreceni HK)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Glen WILLIAMSON
Edzők: FODOR Szabolcs, LADÁNYI Balázs
Kapusedző: MÁTHÉ Csaba
Felszerelés menedzser: MAGYAR Péter
Gyúró: BERKES Brigitta
Csapatvezető: MERCZ Orsolya

A PROGRAM

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest - Tüskecsarnok

Augusztus 25., csütörtök

16:00 Fehéroroszország – Szlovákia
19:15 MAGYARORSZÁG – Lengyelország

Augusztus 26., péntek

16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország

Augusztus 27., szombat

12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG