Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
U18: keret az ORV-re és a szlovákiai meccsekre
2016-08-23 18:48 - icehockey.hu

Az fiú U18-as jégkorongválogatott edzői stábja kijelölte 20+3 fős játékoskeretét a 2016. augusztus 25-28. között, Budapesten, a Tüskecsarnokban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyére. A tornán olyan rangos ellenfeleket fogadunk, mint Lengyelország, Fehéroroszország és Szlovákia korosztályos válogatottja. Az U18-as fiúk másik fele Zólyomban, Szlovákiában játszik két edzőmeccset.

Az Olimpiai Reménységek Versenyének mérkőzéseire a belépés ingyenes!
A közönség számára a Magyar tudósok körútja felőli főbejárat lesz nyitva. Helyet foglalni az L, M és N szektorban lehet majd, amely mögött üzemel a büfé is.

Fodor Szabolcs, szövetségi edző: „A szakmai stábbal úgy döntöttünk, nem a születési éveik szerint osztjuk el a bő keretet, hanem két vegyes csapatot alakítunk ki, vagyis negyvennégy hokist vethetünk be ezen a héten. Ismételten azt tudom mondani, nagyon nagy szó, ebből látszik, hogy mennyit fejlődött a magyar jégkorong, hiszen két nagyon-nagyon erős keretet tudtunk kiállítani. Ha még azt is belevesszük, hogy sokan sajnos sérültek és hat-hét ifjúsági korú a junior válogatottal van, akkor el lehet mondani, hogy ez egy igen jó korosztály. Ilyen sok jó játékosból nekünk, edzőknek nehéz feladat válogatni, de mi ennek csak örülünk.”

U18 - BUDAPEST

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (3): GALLÓ Olivér (Vallentuna, SWE), SZELES Martin (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), TÓTH Károly Balázs (Blackwings Linz, AUT)

Védők (8): BALAJTHY Dániel, FEKETE Botond (Ifj. Ocskay Gábor JA), BLAZSEJ Krisztián, MOLNÁR András, POKORNYI Dávid (UTE), DRUJA Benjámin, SEREGÉLY Máté (MAC Budapest), KISS Tamás (Debreceni HK)

Csatárok (12): DÉZSI Bence, MADÁCSI Benedek, VÉRTES Nátán (Ifj. Ocskay Gábor JA), GALÁNTAI Richárd,  LŐCZI Árpád, TÓTH András (MAC Budapest), HORVÁTH Ákos, KOVÁCS Sebestyén, SZALMA Zsolt (UTE), MAKOVICS Bence (Rosenheim, GER), PÁKOZDI Bálint (Okanagan Hockey Academy, UK), RÁCZ Kristóf (Debreceni HK)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Glen WILLIAMSON
Edző: FODOR Szabolcs
Felszerelés menedzser: MAGYAR Péter
Gyúró: BERKES Brigitta
Csapatvezető: MERCZ Orsolya

A PROGRAM

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE
Augusztus 25-28., Budapest - Tüskecsarnok

Augusztus 25., csütörtök

16:00 Fehéroroszország – Szlovákia
19:15 MAGYARORSZÁG – Lengyelország

Augusztus 26., péntek

16:00 Szlovákia – Lengyelország
19:15 MAGYARORSZÁG – Fehéroroszország

Augusztus 27., szombat

12:00 Lengyelország – Fehéroroszország
15:15 Szlovákia – MAGYARORSZÁG

 

U18 – ZÓLYOM, SZLOVÁKIA

Szerda reggel indul Szlovákiába az U18-as válogatott másik fele, ahol délután már egyórás jeges edzésen vesz részt. Csütörtökön 14:45-től Zólyom U20-as csapatával mérkőznek meg fiataljaink, míg pénteken a helyiek U18-asai ellen lép jégre válogatottunk.

Horváth András, szövetségi edző: „Nagyságrendileg hét-nyolc hónapunk van a világbajnokságig, ahol tudjuk, hogy egy jóval magasabb szintre sikerült tavaly fellépni, így nagyon komoly tempóra és ellenfelekre számíthatunk. Ez alapján úgy gondoljuk, az a jó út, ha a lehető legtöbb embert megnézzük, hogy áprilisban ki tudjuk választani a megfelelő 22 főt tudjuk kiválasztani, aki majd sikerre tud minket juttatni. Célunk az, hogy jövőre is a divízió I/A-ban tudjunk játszani. Ez a két torna nagyon jó képet fog nekünk arról adni, hogy ha egy-egy pozícióra szeretnénk majd játékost keresni a világbajnokságra, akkor ki lesz oda a legalkalmasabb.”

A JÁTÉKOSKERET

Kapusok (2): FARKAS Gergely (Vasas SC), SÁGI Máté (MAC Budapest)

Védők (8): EGYEDI Zsolt, HORVÁTH Olivér, SZABÓ Zsolt (UTE), FUTÓ Máté (DVTK Jegesmedvék), HALASI Márk (Ifj. Ocskay Gábor JA), KRUPPA Nándor, TÜRMER Gábor (MAC Budapest), TÓTH Krisztián (KMH Budapest)

Csatárok (12): GÁSPÁR Soma, PÁTERKA Bence, SELMECZI András (UTE), HORVÁTH László (Győri NEMAK ETO HC), KEDVES Richárd, KORCHMA Bence (MAC Budapest), PÓS Bertalan, R. SZABÓ András (DVTK Jegesmedvék), SZEGHALMI Kevin, TAKÁCS Noel (Vasas SC), SZIGETI Máté (Debreceni HK), VARGA Balázs (Pesterzsébeti HC)

A STÁB

Vezetőedző: HORVÁTH András
Edző:
 PETERDI Imre
Felszerelés menedzser: SPEIER Kálmán