Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
U16: ősztől indul a Central Europe Hockey Cup
2016-07-22 14:40 - icehockey.hu

Két magyar csapattal, a MAC Budapesttel és az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia részvételével indul útjára szeptembertől az U16-os közép-európai versenysorozat, a Central Europe Hockey Cup.

Remek lehetőséghez jutottak magyar U16-os klubcsapatok, egészen pontosan a MAC Budapest és az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese. Míg a korábbi években a korosztály többnyire csak az osztrák liga által szervezett European Rookie Cup nevű tornán mérethette meg magát, a következő szezonban az ősszel induló hétcsapatos, rangos nemzetközi sorozatban, a  Central Europe Hockey Cup-ban is jégre léphet.

A két magyar csapat mellett a cseh PSG Zlín és HC Sparta Praha, a szlovák HK Dukla Trenčín és HC Slovan Bratislava, továbbá az osztrák Okanagan Sankt Pölten szerepel a szeptembertől decemberig tartó közép-európai versenysorozatban.

Ahogy az a MAC Budapest oldalán olvasható: a magyar  játékosok ezáltal több erős csapat ellen szerezhessenek tapasztalatot, és különböző stílusú, más hokikultúrát képviselő ellenfelek ellen fejleszthetik tovább a tudásukat.